Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem
Proč je pro grilování vhodný právě Sedlčanský Hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
399 kJ / 95 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy23g
tuky0g
Ingredience na
- 1 balení
Sedlčanský Hermelín na gril
- 4 ks sýra
- 200 g
dužiny nektarinky
- 2 ks
šalotky
- 60 g
Sedlčanského Modřenínu
- 1 lžička
drceného pepře
-
máslo
- 2 lžíce
medu
- 100 ml
sladkého vína
Postup přípravy
- Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno.
- Nektarinky nakrájejte na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujte na másle,zalijte vínem a duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimíchejte med.
- Na každý Hermelín položte pár plátků Modřenínu, přidejte podušené nektarinky, posypte pepřem, zakryjte plátkem pečicího papíru, a to celé zabalte do alobalu.
- Položte na gril a pečte z každé strany asi 5 - 7 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: