Prostreno.cz

Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

Proč je pro grilování vhodný právě Sedlčanský Hermelín? Zvládne úpravu i při vyšší teplotě, takže se na grilu nerozpadne. I když se vnitřek sýra krásně roztéká, kůrka podrží celý sýr pohromadě.
Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 399 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy23g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 balení Sedlčanský Hermelín na gril - 4 ks sýra
  • 200 g dužiny nektarinky
  • 2 ks šalotky
  • 60 g Sedlčanského Modřenínu
  • 1 lžička drceného pepře
  • máslo
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml sladkého vína

Postup přípravy

  1. Šalotky oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Nektarinky nakrájejte na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujte na másle,zalijte vínem a duste, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimíchejte med.
  3. Na každý Hermelín položte pár plátků Modřenínu, přidejte podušené nektarinky, posypte pepřem, zakryjte plátkem pečicího papíru, a to celé zabalte do alobalu.
  4. Položte na gril a pečte z každé strany asi 5 - 7 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,00g
  • Sacharidy:

    161,80g
    • Cukry:

      96,00g
  • Tuky:

    84,70g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný Hermelín s nektarinkami a Modřenínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat