Prostreno.cz

Čokoládový dort

Čokoládový dort s borůvkovou marmeládou a čokoládovou polevou.Nejlepší je druhý den po upečení.
Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 35min

    45min příprava

    50min vaření

  • 1155 kJ / 276 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy15g
tuky15g

Ingredience na

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 200 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 ks žloutků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 8 ks bílků
  • 100 g krystalového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • Na náplň
  • 300 g rybízového džemu
  • 3 lžíce rumu
  • Na polevu
  • 100 g krupicového cukru
  • 200 g čokolády

Postup přípravy

  1. Čokoládu nalámejte na kousky, rozpusťte ji ve vodní lázni a nechte za stálého míchání zchladnout.
  2. Mezitím ručním šlehačem nebo v robotu našlehejte máslo, přisypte moučkový cukr a vše ušlehejte dohlídka,potom k máslu po jednom přidávejte žloutky. Nakonec přimíchejte čokoládu a vanilkový extrakt.
  3. Bílky našlehejte s krystalovým cukrem a postupně přidávejte do čokoládové směsi,zlehka, sníh jakoby jen překlápějte (kousky bílků můžou být vidět), pak ke směsi pozvolna přisypávejte mouku. Dávejte pozor, aby sníh nespadl!
  4. Do vysypané větší formy na dort nalijte čokoládovou směs. Pečte při 200°C 25 minut
  5. Snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte dalších 45-50 minut. (Počítejte s tím, že korpus se uprostřed nafoukne.)
  6. Korpus nechte vychladnout přes noc ve formě, pak jej vyklopte na mřížku.
  7. Marmeládu dejte spolu s rumem do kastrůlku a na středním plameni míchejte až se rum spojí s marmeládou
  8. Čokoládu na polevu a cukr nechte rozpustit ve vodní lázni.
  9. Korpus podélně 2x rozřízněte potřete marmeládou,korpusy dejte na sebe a přelijte čokoládovou polevou




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čokoládový dort

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat