Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Čokoládový dort

Mikeš
10hlasů
Hodnotit

1h a 35min

45min příprava

50min vaření

1152 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky15g sacharidy9g bílkoviny
Čokoládový dort s borůvkovou marmeládou a čokoládovou polevou.Nejlepší je druhý den po upečení.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 200 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 10 ks žloutků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 8 ks bílků
  • 100 g krystalového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • Na náplň
  • 300 g rybízového džemu
  • 3 lžíce rumu
  • Na polevu
  • 100 g krupicového cukru
  • 200 g čokolády

Postup přípravy

  • Čokoládu nalámejte na kousky, rozpusťte ji ve vodní lázni a nechte za stálého míchání zchladnout.
  • Mezitím ručním šlehačem nebo v robotu našlehejte máslo, přisypte moučkový cukr a vše ušlehejte dohlídka,potom k máslu po jednom přidávejte žloutky. Nakonec přimíchejte čokoládu a vanilkový extrakt.
  • Bílky našlehejte s krystalovým cukrem a postupně přidávejte do čokoládové směsi,zlehka, sníh jakoby jen překlápějte (kousky bílků můžou být vidět), pak ke směsi pozvolna přisypávejte mouku. Dávejte pozor, aby sníh nespadl!
  • Do vysypané větší formy na dort nalijte čokoládovou směs. Pečte při 200°C 25 minut
  • Snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte dalších 45-50 minut. (Počítejte s tím, že korpus se uprostřed nafoukne.)
  • Korpus nechte vychladnout přes noc ve formě, pak jej vyklopte na mřížku.
  • Marmeládu dejte spolu s rumem do kastrůlku a na středním plameni míchejte až se rum spojí s marmeládou
  • Čokoládu na polevu a cukr nechte rozpustit ve vodní lázni.
  • Korpus podélně 2x rozřízněte potřete marmeládou,korpusy dejte na sebe a přelijte čokoládovou polevou
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření