Prostreno.cz

Pudinková šarlota

Kolečka rolády nalákají každého. A to ještě netuší, že uvnitř je lahodná směs pudinku, smetany a rumu. Šarlota je efektní, a přitom hotová raz dva.
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 55min

    1h a 30min příprava

    25min vaření

  • 976 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy31g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 ks vejce - žloutky a bílky zvlášť
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 40 g krupicového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • jahodová marmeláda na potření
  • Na náplň
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny.
  2. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům,střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané.
  3. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut.
  4. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte
  5. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky.
  6. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po vystydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha.
  7. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,35g
  • Sacharidy:

    451,96g
    • Cukry:

      304,20g
  • Tuky:

    62,11g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pudinková šarlota

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat