Kapří hranolky
Klasický český recept na přípravu kapřích hranolků.
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
925 kJ / 221 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky15g
Ingredience na
- 600 g
kapřího filé
- 2 lžíce
citrónové šťávy
- 100 g
hladké mouky
- 60 g
solamylu
- 1 lžička
pálivé papriky
- 140 g
majonézy
- na dip
- K podávání
- 1 ks
limetky nebo citrónu
- nakrájené na plátky
- Na marinádu
- 4 stroužky
česneku
- rozmělněné nožem
- 40 g
sójové omáčky
- 2 lžičky
mletého zázvoru
- 1 lžička
mletého kmínu
- 2 špetky
soli
- 1 špetka
chilli
- 2 stroužky
česneku
- rozmělněné nožem
- 2 lžíce
čerstvého kopru
- nasekaného
- 1/2 ks
limetky
- šťáva
- 3 špetky
soli a pepře
- Na smažení
- 3 lžíce
slunečnicového oleje
Postup přípravy
- Nejprve udělejte limetkovo-koprový dip: všechny ingredience smíchejte v misce. Případně osolte nebo opepřete a přiklopené dejte do lednice.
- Kapří filety pokapejte citrónovou šťávou z obou stran a nechte deset minut odležet. Pak rybu nakrájejte na centimetr široké proužky – kapří hranolky.
- Všechny přísady na marinádu našlehejte v misce, přidejte zhruba 100 ml vody a v marinádě obalte kapří hranolky, můžete ji klidně prsty vetřít a nechte 3 – 4 hodiny marinovat.
- Mouku smíchejte se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalte okapané kapří hranolky. Smažte ve vyšší vrstvě oleje pěkně dočervena. Nechte osušit na papírové utěrce.
- Kapří hranolky servírujte v kornoutech z papíru nebo novin, přidejte dip a podávejte, nejlépe se skrojky limetky či citronu.