60min
30min příprava
30min vaření
899 kJ
energetická hodnota na 100g
140 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky12g sacharidy8g bílkoviny
Klasický český recept na přípravu kapřích hranolků.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
600 g
kapřího filé
2 lžíce
citrónové šťávy
100 g
hladké mouky
60 g
solamylu
1 lžička
pálivé papriky
140 g
majonézy
- na dip
K podávání
1 ks
limetky nebo citrónu
- nakrájené na plátky
Na marinádu
4 stroužky
česneku
- rozmělněné nožem
40 g
sójové omáčky
2 lžičky
mletého zázvoru
1 lžička
mletého kmínu
2 špetky
soli
1 špetka
chilli
2 stroužky
česneku
- rozmělněné nožem
2 lžíce
čerstvého kopru
- nasekaného
1/2 ks
limetky
- šťáva
3 špetky
soli a pepře
Na smažení
3 lžíce
slunečnicového oleje
Postup přípravy
Nejprve udělejte limetkovo-koprový dip: všechny ingredience smíchejte v misce. Případně osolte nebo opepřete a přiklopené dejte do lednice.
Kapří filety pokapejte citrónovou šťávou z obou stran a nechte deset minut odležet. Pak rybu nakrájejte na centimetr široké proužky – kapří hranolky.
Všechny přísady na marinádu našlehejte v misce, přidejte zhruba 100 ml vody a v marinádě obalte kapří hranolky, můžete ji klidně prsty vetřít a nechte 3 – 4 hodiny marinovat.
Mouku smíchejte se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalte okapané kapří hranolky. Smažte ve vyšší vrstvě oleje pěkně dočervena. Nechte osušit na papírové utěrce.
Kapří hranolky servírujte v kornoutech z papíru nebo novin, přidejte dip a podávejte, nejlépe se skrojky limetky či citronu.