Prostreno.cz

Kapří hranolky

Klasický český recept na přípravu kapřích hranolků.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 925 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky15g

Ingredience na

  • 600 g kapřího filé
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 100 g hladké mouky
  • 60 g solamylu
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 140 g majonézy - na dip
  • K podávání
  • 1 ks limetky nebo citrónu - nakrájené na plátky
  • Na marinádu
  • 4 stroužky česneku - rozmělněné nožem
  • 40 g sójové omáčky
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka chilli
  • 2 stroužky česneku - rozmělněné nožem
  • 2 lžíce čerstvého kopru - nasekaného
  • 1/2 ks limetky - šťáva
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na smažení
  • 3 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Nejprve udělejte limetkovo-koprový dip: všechny ingredience smíchejte v misce. Případně osolte nebo opepřete a přiklopené dejte do lednice.
  2. Kapří filety pokapejte citrónovou šťávou z obou stran a nechte deset minut odležet. Pak rybu nakrájejte na centimetr široké proužky – kapří hranolky.
  3. Všechny přísady na marinádu našlehejte v misce, přidejte zhruba 100 ml vody a v marinádě obalte kapří hranolky, můžete ji klidně prsty vetřít a nechte 3 – 4 hodiny marinovat.
  4. Mouku smíchejte se solamylem a paprikou a pak ve směsi obalte okapané kapří hranolky. Smažte ve vyšší vrstvě oleje pěkně dočervena. Nechte osušit na papírové utěrce.
  5. Kapří hranolky servírujte v kornoutech z papíru nebo novin, přidejte dip a podávejte, nejlépe se skrojky limetky či citronu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapří hranolky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat