Prostreno.cz

Ovoce v rumu

Ovoce a bobule chutnají s kopečkem zmrzliny, jsou skvělé k přípravě ovocných krémů, rum z ovoce jako lahodný likér, rovněž skvělý k přípravě různých koktejlů.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 15min

    15min příprava

    0min vaření

  • 800 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy30g
tuky0g

Ingredience na

  • 1-2 kg sezónního ovoce
  • 750 g pískového cukru
  • 1 l tmavého nebo světlého rumu

Postup přípravy

  1. Do čtyřlitrové láhve vkládejte vrstvy sezónního ovoce, postupně jak dozrává.
  2. Ovoce vždy posypte cukrem a zalijte rumem.
  3. Můžete použít jahody, maliny, angrešt, rybíz, třešně, višně, švestky, broskve, atd.
  4. Čím více druhů, tím větší chuť a aroma. Borůvky nepoužívejte, zabarví ostatní ovoce.
  5. Je důležité, aby ovoce bylo vždy pokryto rumem.

TIP:

Broskve je lepší použít oloupané.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,40g
  • Sacharidy:

    114,00g
    • Cukry:

      99,80g
  • Tuky:

    0,72g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Muffiny s houbami

(14 hlasů)
50min
348 kJ

Křehká domácí pizza

(37 hlasů)
30min
1456 kJ

Kapří hranolky

(25 hlasů)
60min
920 kJ
Více receptů

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovoce v rumu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat