Prostreno.cz

Grilované steaky s gremolatou

Gremolata je tradiční italská omáčka se sekanou čerstvou petrželkou, česnekem a citrónovou kůrou, výborná ke grilovaným masům.

05.07.2014 Mikeš
35min

20min příprava

15min vaření

1133 kJ / 270 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Gril rozehřejte na vysoké teplo.
  2. Posypte steaky solí a pepřem a položte je na gril.
  3. Grilujte dokud se na povrchu neobjeví kapky krve, pak otočte.
  4. Všechny suroviny na omáčku důkladně promíchejte v míse.
  5. Steaky položte na talíře a přelijte omáčkou.

TIP:

Rib Eye Steak - plátek vysokého roštěnce. Je prorostlý tukem, takže bývá označován za nejšťavnatější steak. Právě tuk dává tomuto steaku typickou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,62 g
  • Sacharidy:

    13,06 g
    • Cukry:

      1,42 g
  • Tuky:

    104,20 g
  • Vláknina:

    4,80 g

Aktivita pro spálení:

676 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

201

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí kostky na pivu

(15 hlasů)
2h a 20min
799 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(15 hlasů)
55min
1226 kJ

Hovězí nudličky ze svíčkové

(15 hlasů)
55min
1046 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Grilované steaky s gremolatou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba