Prostreno.cz

Hovězí kostky na pivu

Kostky hovězího masa na belgickém pivu.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 794 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy9g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g hovězího masa na dušení
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 400 ml belgického piva
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce červeného vinného octa

Postup přípravy

  1. Na větší kostky nakrájené hovězí maso promíchejte se solí, pepřem a hladkou moukou.
  2. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečte.
  3. Maso vyndejte děrovanou lžící na talíř a ve stejném hrnci orestujte na plátky pokrájenou cibuli.
  4. K cibuli vložte zpět maso, přidejte pivo, tymián a bobkový list a na mírném ohni vařte 1 - 2 hodiny, záleží na kvalitě masa.
  5. Pokud je třeba, podlijte dalším pivem.
  6. Nakonec posypte cukrem, zakápněte červeným vinným octem a duste ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,40g
  • Sacharidy:

    261,50g
    • Cukry:

      103,00g
  • Tuky:

    126,15g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí hrudi na pivu

(10 hlasů)
4h a 0min
636 kJ

Hovězí svíčková s rýží

(19 hlasů)
40min
1005 kJ

Hovězí s nakládanou paprikou

(7 hlasů)
2h a 35min
456 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

maxiking
03.05.2016
verrca
27.04.2016
Anonym
04.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí kostky na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat