Prostreno.cz

Pečená kachna s badyánem

Kachní prsa s dušenými švestkami a čínským zelím.

01.08.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

846 kJ / 202 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kachní prsa potřete kořením a dejte stranou.
  2. Švestky vypeckujte a dejte stranou.
  3. Do 250 ml vody nasypte cukr, přidejte na větší kousky nakrájený zázvor, badyán a přiveďte k varu, vařte 5 minut, pak přidejte švestky a duste dalších 5 minut.
  4. Na jiné pánvi na velmi mírném ohni opečte kachní prsa nejdříve kůži dolů, pečte pomalu přibližně 15 minut. Toto pomalé vaření je k tomu, aby se vypekl tuk z kůže.
  5. Po uplynutí 15 minut je otočte a pečte ještě několik minut. Vyjměte z pánve a nechte 10 minut odpočinout.
  6. Mezitím nechte na sezamovém oleji lehce zavadnout listy zelí, které při restování pokapejte sojovou omáčkou.
  7. Kachní prsíčka nakrájejte a podávejte na listech čínského zelí se lžící švestek.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    175,58 g
  • Sacharidy:

    312,94 g
    • Cukry:

      119,41 g
  • Tuky:

    232,13 g
  • Vláknina:

    54,23 g

Aktivita pro spálení:

964 kcal
120

minut jízdy na kole

91

minut běhu

287

minut uklízení





Podobné recepty

Pečené kuřecí maso s dýní

(20 hlasů)
60min
657 kJ

Kuřecí prsa s brokolicí

(24 hlasů)
50min
602 kJ

Plněné kuřecí plátky

(24 hlasů)
55min
1079 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená kachna s badyánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba