Ingredience na
- 1,5 kg
zelených rajčat
- 2 ks
větší cibule
- 1 lžíce
hořčičných semen
- 125 ml
bílého vinného octa
- 150-200 g
pískového cukru
- 2 lžičky
celozrnné hořčice
- 1 lžička
muškátového oříšku
- 2 lžičky
kukuřičné mouky
- 3 špetky
soli a pepře
TIP:
Nejedná se o nedozrálá rajčata,ale odrůdu zelených rajčat, můžete vyzkoušet i nedozrálá rajčata,ale uvádí se, že obsahují jedovatý solanin. Několik lžic cukru může v zavařeninách ze zelených rajčat redukovat obsah solaninu na nezávadné množství. Kvašení zase sníží množství solaninu v mléčně kyselých naložených rajčatech. Přesto se nedoporučuje jíst více než 100 gramů těchto výrobků. Pro tyto recepty lze použít zřídka pěstovaný druh rajčat označený jako Green-Zebra-Tomate, nebo odrůda Teta. Tato rajčata mají i ve zralém stavu zelenou slupku a žádný solanin neobsahují.