Prostreno.cz

Lahodné řecké souvlaki s tzatziki

Jak vybrat správný olivový olej? Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování. Jednoznačně nejlepší oleje jsou ty z prvního lisování tzv. extra panenské. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin.
 

  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 315 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 5 ks vepřové panenky
  • 2 ks zelené papriky
  • 20 ks cherry rajčátek
  • 500 g prosciutta
  • Na salát
  • 1 kg řeckého jogurtu
  • 1 ks větší salátové okurky
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička mletého bílého pepře
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce Extra panenského olivového oleje Minerva

Postup přípravy

  1. Souvlaki: Vepřovou panenku naporcujte na menší kostky. Zelené papriky pokrájejte na plátky, cherry rajčátka rozdělte na polovinu a prosciutto nakrájejte na obdélníčky. Všechny ingredience napíchejte na grilovací jehlice v opakujícím se pořadí: vepřová panenka, cherry rajčátko, paprika, prosciutto. Vše osolte, opepřete, posypte špetkou kari a dochuťte olivovým olejem. Poté pečte v troubě nebo grilujte po dobu 30 minut při 180 °C.
  2. Tzatziki: Oloupanou okurku nastrouhejte najemno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Poté ji v misce smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Hotové tzatziki uložte tak na 2 hodiny do lednice.

TIP:

Z přebytečné vody z okurek můžete udělat osvěžující okurkovou limonádu ideální do horkých letních dnů.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Lahodné řecké souvlaki s tzatziki

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat