Prostreno.cz

Dijónská vepřová kotleta

Vepřové maso a omáčka s dijónskou hořčicí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 924 kJ / 220 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky20g

Ingredience na

  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce drceného koriandru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 800 g vepřových kotlet
  • 3 špetky soli a pepře
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 120 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte 4 lžíce oleje, ocet, koriandr, utřený česnek a mletou papriku.
  2. Směs důkladně vetřete do masa a maso nechte minimálně 30 minut v lednici.
  3. Pak maso opečte ze všech stran na 4 lžících oleje, maso osolte a opepřete.
  4. K masu přidejte vývar, instantní jíšku, smetanu, ve které rozmíchejte dijónskou hořčici a maso duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dijónská vepřová kotleta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat