Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Mikeš
11hlasů
Hodnotit

20min

15min příprava

5min vaření

417 kJ

energetická hodnota na 100g

70 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky24g sacharidy0g bílkoviny

Skvělá, pikantní marmeláda s chilli papričkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g čerstvých brusinek
  • 100 ml vody
  • 10 g hořčičného prášku
  • 4 lžíce sherry octa - lze nahradit jablečným octem
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 ks červené chilli paprička
  • 250 g želírovacího cukru 2:1
  • 1 balení kyseliny citrónové

Postup přípravy

  • Do hrnce dejte brusinky a vodu.
  • Smíchejte hořčičný prášek s octem, hořčičnými semínky, přidejte podélně rozpůlenou chilli papričku, vmíchejte želírovací cukr.
  • Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte, stále míchejte.
  • Vmíchejte kyselinu citrónovou a ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
  • Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.
TIP:

Tato pikantní brusinkovo-hořčičná marmeláda chutná především jako dip k ovčím a kozím sýrům, ke kořeněným horským sýrům (Bergkäse) nebo k parmazánu. Sladkopikantní tón výborně ladí také se sýry s modrou plísní jako je gorgonzola nebo rokfór. Je také rafinovanou alternativou k pečenému camembertu.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pikantní marinovaná dýně

Pikantní marinovaná dýně

13 hlasů
30min 223 kJ 70 Kč
Bylinkový med

Bylinkový med

18 hlasů
10min 408 kJ 25 Kč
Hruškové chutney

Hruškové chutney

17 hlasů
60min 493 kJ 60 Kč
Pikantní rajčatové chutney

Pikantní rajčatové chutney

12 hlasů
35min 281 kJ 60 Kč
Fíkový džem s chilli papričkou

Fíkový džem s chilli papričkou

12 hlasů
45min 348 kJ 150 Kč
 Marinované cuketové plátky

Marinované cuketové plátky

10 hlasů
1h a 35min 351 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření