20min
15min příprava
5min vaření
417 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky24g sacharidy0g bílkoviny
Skvělá, pikantní marmeláda s chilli papričkou.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
500 g
čerstvých brusinek
100 ml
vody
10 g
hořčičného prášku
4 lžíce
sherry octa
- lze nahradit jablečným octem
1 lžíce
hořčičných semínek
1 ks
červené chilli paprička
250 g
želírovacího cukru 2:1
1 balení
kyseliny citrónové
Postup přípravy
Do hrnce dejte brusinky a vodu.
Smíchejte hořčičný prášek s octem, hořčičnými semínky, přidejte podélně rozpůlenou chilli papričku, vmíchejte želírovací cukr.
Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte, stále míchejte.
Vmíchejte kyselinu citrónovou a ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.
TIP:
Tato pikantní brusinkovo-hořčičná marmeláda chutná především jako dip k ovčím a kozím sýrům, ke kořeněným horským sýrům (Bergkäse) nebo k parmazánu. Sladkopikantní tón výborně ladí také se sýry s modrou plísní jako je gorgonzola nebo rokfór. Je také rafinovanou alternativou k pečenému camembertu.