Prostreno.cz

Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Skvělá, pikantní marmeláda s chilli papričkou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 703 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy41g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 g čerstvých brusinek
  • 100 ml vody
  • 10 g hořčičného prášku
  • 4 lžíce sherry octa - lze nahradit jablečným octem
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 ks červené chilli paprička
  • 250 g želírovacího cukru 2:1
  • 1 balení kyseliny citrónové

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte brusinky a vodu.
  2. Smíchejte hořčičný prášek s octem, hořčičnými semínky, přidejte podélně rozpůlenou chilli papričku, vmíchejte želírovací cukr.
  3. Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte, stále míchejte.
  4. Vmíchejte kyselinu citrónovou a ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
  5. Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.

TIP:

Tato pikantní brusinkovo-hořčičná marmeláda chutná především jako dip k ovčím a kozím sýrům, ke kořeněným horským sýrům (Bergkäse) nebo k parmazánu. Sladkopikantní tón výborně ladí také se sýry s modrou plísní jako je gorgonzola nebo rokfór. Je také rafinovanou alternativou k pečenému camembertu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní brusinkovo - hořčičná marmeláda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat