Prostreno.cz

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Ostřejší čatní se skvěle hodí k sýrům, ale podávat ho můžete i k uzené šunce nebo grilovaným masům.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 969 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy31g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks hermelínu
  • 60 g strouhanky
  • 125 g sezamových semínek
  • 2 ks prošlehaných vajec
  • Na přílohu
  • 900 g švestek
  • 3 ks šalotky - nakrájené najemno
  • 1 ks zázvoru 5 cm - nastrouhaného
  • 220 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 140 g rozinek
  • 1 ks celé skořice
  • 50-70 g hnědého třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1 snítka tymiánu
  • Na smažení
  • 100 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou.
  2. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté.
  3. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
  4. Každý hermelín nakrájejte na čtyři trojúhelníčky.
  5. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte.
  6. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji.
  7. Podávejte ihned se švestkovým čatní.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,30g
  • Sacharidy:

    495,46g
    • Cukry:

      224,20g
  • Tuky:

    185,40g
  • Vláknina:

    97,00g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Hermelín s ovocnou salsou

(11 hlasů)
55min
697 kJ

Hermelínový salát

(12 hlasů)
20min
870 kJ

Hermelín pečený s hruškou

(9 hlasů)
35min
690 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

hedvika
22.06.2016
verrca
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat