Prostreno.cz

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Ostřejší čatní se skvěle hodí k sýrům, ale podávat ho můžete i k uzené šunce nebo grilovaným masům.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1008 kJ / 240 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy31g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks hermelínu
  • 60 g strouhanky
  • 125 g sezamových semínek
  • 2 ks prošlehaných vajec
  • Na přílohu
  • 900 g švestek
  • 3 ks šalotky - nakrájené najemno
  • 1 ks zázvoru 5 cm - nastrouhaného
  • 220 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 140 g rozinek
  • 1 ks celé skořice
  • 50-70 g hnědého třtinového cukru
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1 snítka tymiánu
  • Na smažení
  • 100 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou.
  2. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté.
  3. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
  4. Každý hermelín nakrájejte na čtyři trojúhelníčky.
  5. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte.
  6. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji.
  7. Podávejte ihned se švestkovým čatní.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat