Prostreno.cz

Brusinkové červené pesto

Brusinkové červené pesto se hodí k opečené bagetě, jako omáčka na těstoviny a k bílým fazolím.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 951 kJ / 227 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky19g

Ingredience na

  • 50 g sušených rajčat
  • 1 ks pomeranče - čerstvá šťáva
  • 50 ml vermutu Noilly Prat
  • 30 g piniových oříšků
  • 1 ks malé červené chilli papričky
  • 2-3 stroužku česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 g sušených brusinek - nasekaných
  • 1 lžíce parmezánu - čerstvě nastrouhaného

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájejte na kostky a nechte lehce bez pokličky 3 - 4 minuty povařit s pomerančovou šťávou a vermutem, až se objem tekutiny zredukuje asi na 3 - 4 polévkové lžíce.
  2. Na malé pánvi orestujte piniové oříšky. Chilli papričku očistěte, omyjte a nasekejte. Oloupejte a nasekejte česnek.
  3. V elektrickém drtiči rozmixujte rajčata s redukcí, chilli, česnekem, piniovými oříšky a olivovým olejem, vmíchejte brusinky a parmazán.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brusinkové červené pesto

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat