Prostreno.cz

Koláč s mletým masem

Koláč z listového těsta, plněný mletým hovězím masem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 35min

    25min příprava

    1h a 10min vaření

  • 722 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy9g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 2 ks nastrouhané mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 g listového těsta
  • 100 g sýra čedar - nakrájený na kostičky
  • 1 ks žloutku

Postup přípravy

  1. Ve vhodné pánvi, nebo kastrolu orestujte na oleji nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, jemně nasekaný celer a česnek.
  2. Přidejte mleté maso, rajský protlak, vývar a duste 15 minut.
  3. Do masa vmíchejte mouku, kterou promíchejte s rozpuštěným máslem a duste dalších 5 minut.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Formu o průměru 24 cm vymažte a vyložte polovinou vyváleného listového těsta.
  6. Na těsto rozprostřete připravené vychladlé maso a posypte na kostičky nakrájeným sýrem.
  7. Maso přikryjte druhou polovinou vyváleného těsta, okraje dobře přitiskněte k sobě a koláč potřete rozšlehaným žloutkem.
  8. Pečte přibližně 30 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s mletým masem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat