Prostreno.cz

Štrůdl se špenátem

Závin z listového těsta.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 760 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 400 g listového těsta
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • 200 g žampiónů
  • 1 ks velké nastrouhané mrkve
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce 33% smetany
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup přípravy

  1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na teflonové pánvi na lžíci oleje a nechte vychladnout.
  2. V kastrolu na zbylém oleji orestujte cibulku, přidejte lehce rozmražený špenát, mrkev a za stálého míchání krátce poduste.
  3. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmíchejte 1 vejce rozšlehané se smetanou a utřený česnek. Směs nechte vychladnout a pak do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.
  4. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm, dvě třetiny z delší strany posypte strouhankou a pokryjte špenátovou nádivkou, vrch posypte žampiony.
  5. Závin zabalte, nejprve přehněte v jedné třetině stranu potřenou špenátem, opět přeložte a část těsta bez náplně nakonec zahněte přes závin. Kraje zahněte a závin přendejte na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut, pak teplotu stáhněte na 180 °C a dopečte ještě 15-20 minut dozlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrůdl se špenátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat