Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Minutka ze srnčího masa na zeleném salátu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 30min

    1h a 20min příprava

    10min vaření

  • 841 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 ks srnčích medailonků á 180 g
  • 4 lžičky koření na zvěřinu
  • 4 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 150 g mix zelených salátů
  • 1 ks rajče - na kostičky nakrájené
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • Na zálivku
  • 4 lžíce malinového octa
  • 4 lžíce avokádového oleje
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Olej promíchejte s kořením a vetřete jej do medailonků ,nechte minimálně hodinu uležet.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C.
  3. V pánvi vhodné do trouby s rozehřátým olejem medailonky opečte ze všech stran, mělo by to trvat asi tři minuty.
  4. Medailonky vložte na pět minut do předehřáté trouby, pak je zakryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Z malinového octa a avokádového oleje vyšlehejte metličkou zálivku, dochuťte solí a pepřem.
  6. Na talíře rozdělte zelený salát, posypte na kostičky nakrájeným rajčetem, přidejte na tenké plátky nakrájené maso a zakápněte zálivkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,50g
  • Sacharidy:

    11,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    302,40g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat