Prostreno.cz

Kančí steaky

Steaky na omáčce z čerstvých malin s gratinovanými bramborami.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 477 kJ / 114 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kančí maso očistěte, každou porci masa rozdělte na 3 ks (steaky), omyjte studenou vodou a osušte. Bylinky nasekejte na jemno, obalte v nich maso, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Nechte odležet do druhého dne. Takto naložené maso opečte na pánvi nebo grilu z obou stran a dopečte při 180 °C cca 6 minut.
  2. Na drobno nakrájenou šalotku orestujte na olivovém oleji do zlatova, přidejte cukr, zkaramelizujte a přidejte maliny. Zakápněte vývarem a červeným vínem, povařte, propasírujte sítkem a zredukujte.
  3. Očištěné a oloupané brambory nakrájejte na slabé plátky, které vyskládejte do pekáče. Vytvořte postupně několik vrstev, které prolévejte smetanou ochucenou solí a česnekem. Brambory pečte cca 1 hodinu při 180 °C. Poté zasypte strouhaným parmazánem a zapečte dozlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kančí steaky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat