Prostreno.cz

Pečený bažant

Bažant pečený na bílém víně s houbami.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 506 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg bažanta
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 400 ml bílého vína
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 250 g hub
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěného a omytého bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř a vložte do pekáčku.
  2. Přidejte koření a na bažanta položte kousky másla, podlijte vínem a duste zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přelévejte vínem.
  3. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku očištěné houby.
  4. Měkkého bažanta vyndejte a naporcujte. Porce podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený bažant

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat