Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečený bažant

lanvin
13hlasů
Hodnotit

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

506 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky14g sacharidy7g bílkoviny

Bažant pečený na bílém víně s houbami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg bažanta
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 400 ml bílého vína
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 250 g hub
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  • Očištěného a omytého bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř a vložte do pekáčku.
  • Přidejte koření a na bažanta položte kousky másla, podlijte vínem a duste zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přelévejte vínem.
  • Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku očištěné houby.
  • Měkkého bažanta vyndejte a naporcujte. Porce podávejte posypané petrželkou.
Perník s jablky

Perník s jablky

1h a 10min 1001kJ 90 Kč
Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

2h a 50min 973kJ 290 Kč

Podobné recepty

Jelení svíčková

Jelení svíčková

15 hlasů
60min 536 kJ 258 Kč
Jelení filé na slanině

Jelení filé na slanině

10 hlasů
2h a 25min 1359 kJ 210 Kč
Srnčí na houbách

Srnčí na houbách

6 hlasů
7h a 55min 608 kJ 210 Kč
Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

7 hlasů
1h a 50min 570 kJ 199 Kč
Marinované srnčí maso

Marinované srnčí maso

10 hlasů
60min 652 kJ 345 Kč
Zvěřinový guláš

Zvěřinový guláš

19 hlasů
1h a 50min 868 kJ 211 Kč

Články nejen o vaření