Prostreno.cz

Pečený bažant

Bažant pečený na bílém víně s houbami.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 506 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy14g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěného a omytého bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř a vložte do pekáčku.
  2. Přidejte koření a na bažanta položte kousky másla, podlijte vínem a duste zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přelévejte vínem.
  3. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku očištěné houby.
  4. Měkkého bažanta vyndejte a naporcujte. Porce podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený bažant

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat