Prostreno.cz

Svařené brusinkové víno

Svařené brusinkové víno je ideálním dárkem. Hodí se ke smetanovým mraženým krémům, pečeným jablkům nebo panna cottě. Je zvláště lahodné, pokud se před podáváním krátce prohřeje.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 1288 kJ / 307 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy48g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte červené víno s třtinovým cukrem, skořicí, na kousky nakrájenými vanilkovými lusky, badyánem a hřebíčkem, za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Brusinky a vlašské ořechy rozdělte do zavařovacích sklenic (např. s gumovým kroužkem a sponami od společnosti Weck nebo do zvláštních zavařovacích sklenic Parfaitgläser), na ně nalijte svařené červené víno s kořením. Sklenice uzavřete.
  3. Naplňte pekáč nebo hlubší plech v troubě vařící vodou na výšku asi 2 prstů. Postavte do něj sklenice. Vařte při 175 °C, plynová trouba: stupeň 2-3, horkovzdušná trouba: není vhodná pro sklenice s gumovým kroužkem), dokud ve sklenicích stoupají bublinky (asi 35-45 minut).
  4. Vypněte troubu a nechte sklenice stát v horké vodě ještě asi 30 minut.
  5. Neotevřené vydrží 3-4 měsíce, otevřené uchovávejte v chladu a spotřebujte do 1 týdne.

TIP:

Kdo chce, může do každé sklenice přidat ještě skleničku hnědého rumu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Svařené brusinkové víno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat