Žebírka na pivu
Chutná úprava vepřových žebírek.
-
1h a 10min
10min příprava
60min vaření
-
608 kJ / 145 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- 1 kg
vepřových žebírek
- 1/2 kg
bílé části pórku
- 1 láhev
piva
- 2 lžíce
sádla
- 2 lžíce
barevného pepře
- 1 lžíce
soli
Postup přípravy
- Omytá žebírka nakrájejte na kousky a osolte. Ve větším kastrolu rozehřejte sádlo a žebírka ze všech stran opečete dozlatova.
- Zalijte pivem, posypte barevným pepřem. Přikryjte a pečte na mírném ohni 45 minut.
- Přidejte na kolečka nakrájený pórek a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte ještě pivem.
TIP:
Žebírka servírujte s křenem, hořčicí, okurkami a zeleninovým salátem. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb. Zapíjíme pivem.