Prostreno.cz

Žebírka na pivu

Chutná úprava vepřových žebírek.

27.02.2011 lanvin
1h a 10min

10min příprava

60min vaření

670 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá žebírka nakrájejte na kousky a osolte. Ve větším kastrolu rozehřejte sádlo a žebírka ze všech stran opečete dozlatova.
  2. Zalijte pivem, posypte barevným pepřem. Přikryjte a pečte na mírném ohni 45 minut.
  3. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte ještě pivem.

TIP:

Žebírka servírujte s křenem, hořčicí, okurkami a zeleninovým salátem. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb. Zapíjíme pivem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    170,34 g
  • Sacharidy:

    76,70 g
    • Cukry:

      16,86 g
  • Tuky:

    242,10 g
  • Vláknina:

    12,50 g

Aktivita pro spálení:

1240 kcal
155

minut jízdy na kole

118

minut běhu

370

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1160 kJ

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1165 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar kamila76
17.11.2016
Avatar hedvika
09.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Velké jablkové palačinky

45min
(20 hlasů)

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žebírka na pivu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba