Prostreno.cz

Žebírka na pivu

Chutná úprava vepřových žebírek.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 1/2 kg bílé části pórku
  • 1 láhev piva
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce barevného pepře
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Omytá žebírka nakrájejte na kousky a osolte. Ve větším kastrolu rozehřejte sádlo a žebírka ze všech stran opečete dozlatova.
  2. Zalijte pivem, posypte barevným pepřem. Přikryjte a pečte na mírném ohni 45 minut.
  3. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte ještě pivem.

TIP:

Žebírka servírujte s křenem, hořčicí, okurkami a zeleninovým salátem. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb. Zapíjíme pivem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žebírka na pivu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat