Prostreno.cz

Žebírka na pivu

Chutná úprava vepřových žebírek.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 673 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 1/2 kg bílé části pórku
  • 1 láhev piva
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce barevného pepře
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Omytá žebírka nakrájejte na kousky a osolte. Ve větším kastrolu rozehřejte sádlo a žebírka ze všech stran opečete dozlatova.
  2. Zalijte pivem, posypte barevným pepřem. Přikryjte a pečte na mírném ohni 45 minut.
  3. Přidejte na kolečka nakrájený pórek a pečte ještě 15 minut. Pokud je potřeba, podlijte ještě pivem.

TIP:

Žebírka servírujte s křenem, hořčicí, okurkami a zeleninovým salátem. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb. Zapíjíme pivem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,60g
  • Sacharidy:

    80,00g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    123,30g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená žebírka na medu

(22 hlasů)
2h a 5min
1119 kJ

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1318 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

kamila76
17.11.2016
hedvika
09.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žebírka na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat