Prostreno.cz

Pečená žebírka na medu

Jsou výborná a překvapivě jednoduchá. Žebra se dají koupit v jakémkoliv větším řeznictví a jsou většinou velmi levná.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 1118 kJ / 267 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy4g
tuky19g

Ingredience na

  • 1 kg vepřových žeber
  • Na marinádu
  • 4 lžíce hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sójové omáčky - pokud chcete, aby byla žebírka pikantnější, lze použít chilli omáčku
  • 1 špetka soli a pepře - případně koriandru

Postup přípravy

  1. Žebra omyjte a dejte vařit do osolené vody na 45 minut (z této vody si posléze můžete připravit vývar).
  2. Mezitím si připravte marinádu smícháním medu, hořčice, sójové omáčky, soli a pepře.
  3. Uvařená žebírka polijte marinádou a dejte péct. Místo pečení jsou dobrá i grilovaná. Až zezlátnou (asi za hodinu), můžete je podávat.
  4. Nejlepší jsou s jablečným křenem, hořčicí, kozími rohy a chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,20g
  • Sacharidy:

    95,00g
    • Cukry:

      85,60g
  • Tuky:

    27,10g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 267 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

(22 hlasů)
1h a 50min
1318 kJ

Žebírka na pivu

(17 hlasů)
1h a 10min
673 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená žebírka na medu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat