Prostreno.cz

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Protože vepřové maso je tučné a úprava nad ohněm mu svědčí. Žebírka lze péct samozřejmě také doma v troubě. Nejspolehlivější způsob, jak dosáhnout dobré a výrazné chuti, je naložit je na 24 hodin do marinády. To je osvědčený a nejčastější způsob. Když to nestihnete přes noc, stačí i několik hodin. Jednou z marinád je ta s medem a whisky.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 50min

    15min příprava

    1h a 35min vaření

  • 1318 kJ / 315 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy33g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Žebírka musí být pod vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut - až maso změkne.
  2. Pak maso opatrně, aby se nerozpadlo přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě 35 minut.

TIP:

Pokud nechcete riskovat, že žebírka nedopečete či nedogrilujete, můžete je předvařit nebo nechat táhnout v páře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,70g
  • Sacharidy:

    438,10g
    • Cukry:

      173,40g
  • Tuky:

    71,53g
  • Vláknina:

    81,00g

Aktivita pro spálení: 315 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
698 kJ

Medová kuřecí křidélka a stehýnka

(23 hlasů)
30min
684 kJ

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
124 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat