Prostreno.cz

Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Protože vepřové maso je tučné a úprava nad ohněm mu svědčí. Žebírka lze péct samozřejmě také doma v troubě. Nejspolehlivější způsob, jak dosáhnout dobré a výrazné chuti, je naložit je na 24 hodin do marinády. To je osvědčený a nejčastější způsob. Když to nestihnete přes noc, stačí i několik hodin. Jednou z marinád je ta s medem a whisky.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 50min

    15min příprava

    1h a 35min vaření

  • 1357 kJ / 324 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy39g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté žebírka dejte do hrnce a zalijte vodou. Žebírka musí být pod vodou. Přidejte všechno koření a přiveďte k varu. Osolte, přikryjte a vařte přibližně 60 minut - až maso změkne.
  2. Pak maso opatrně, aby se nerozpadlo přendejte do pekáčku. Polijte marinádou, opatrně promíchejte a pečte v troubě 35 minut.

TIP:

Pokud nechcete riskovat, že žebírka nedopečete či nedogrilujete, můžete je předvařit nebo nechat táhnout v páře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,93g
  • Sacharidy:

    444,30g
    • Cukry:

      34,20g
  • Tuky:

    74,73g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 324 kcal

40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová žebírka v marinádě z whisky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat