Prostreno.cz

Salát se sýrem Feta

Zeleninový salát by se měl pravidelně objevit v našem jídelníčku, v každém ročním období. A připravit ho můžeme, pokaždé jinak - třeba s ovčím sýrem Feta. Sýr se vyrábí z čerstvého ovčího mléka (může však v něm být i příměs kozího) a ve slaném roztoku zraje více než dva měsíce.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 889 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytá rajčata a sýr nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Ořechy a sezamová semínka nasucho opražte na pánvi.
  2. Vychladlé přidejte k rajčatům spolu s ostatními ingrediencemi. Promíchejte a nechte 2 hodiny uležet.
  3. Podávejte s čerstvou bagetkou.

TIP:

Do salátu můžete použít např. balkánský sýr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,83g
  • Sacharidy:

    172,51g
    • Cukry:

      19,20g
  • Tuky:

    263,13g
  • Vláknina:

    64,10g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Řecký salát s olivami

(24 hlasů)
15min
518 kJ

Rajčatový salát s ovčím sýrem

(22 hlasů)
10min
514 kJ

Feta se zeleninou

(12 hlasů)
15min
328 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

kamila76
09.12.2016
vivi11
03.06.2016
Anonym
28.05.2016
maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát se sýrem Feta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat