Prostreno.cz

Salát se sýrem Feta

Zeleninový salát by se měl pravidelně objevit v našem jídelníčku, v každém ročním období. A připravit ho můžeme, pokaždé jinak - třeba s ovčím sýrem Feta. Sýr se vyrábí z čerstvého ovčího mléka (může však v něm být i příměs kozího) a ve slaném roztoku zraje více než dva měsíce.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 941 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytá rajčata a sýr nakrájejte na kostičky a dejte do mísy. Ořechy a sezamová semínka nasucho opražte na pánvi.
  2. Vychladlé přidejte k rajčatům spolu s ostatními ingrediencemi. Promíchejte a nechte 2 hodiny uležet.
  3. Podávejte s čerstvou bagetkou.

TIP:

Do salátu můžete použít např. balkánský sýr.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    95,73g
  • Sacharidy:

    183,69g
    • Cukry:

      7,83g
  • Tuky:

    259,33g
  • Vláknina:

    22,25g

Aktivita pro spálení: 225 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toasty na česnekovém másle

(25 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát se sýrem Feta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat