Prostreno.cz

Vepřové medailonky

Medailonky z vepřové panenky s borůvkovým přelivem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g vepřové panenky
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 40 ml řepkového oleje
  • Na omáčku
  • 180 ml suchého červeného vína
  • 250 ml mražených borůvek
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Svíčkovou nakrájejte na šest stejně velkých kousků a jemně dlaní naklepejte.
  2. Maso posypte tymiánem, solí a pepřem.
  3. V pánvi s rozehřátým olejem zprudka opečte, asi 2 - 3 minuty na každé straně.
  4. Medailonky přeložte na plech vyložený pečící folií a vložte do trouby předehřáté na 90 °C.
  5. Na stejnou pánev nalijte víno, které přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 3 minuty.
  6. Vmíchejte borůvky, cukr, citronovou kůru, vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný se 2 lžícemi vody a duste 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,00g
  • Sacharidy:

    239,20g
    • Cukry:

      110,16g
  • Tuky:

    104,53g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety s balsamicem

(10 hlasů)
45min
1113 kJ

Plněná vepřová panenka

(14 hlasů)
50min
846 kJ

Kotlety pečené v alobalu

(11 hlasů)
1h a 15min
527 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat