Prostreno.cz

Chlebíček s čedarem

Ostrý sýr čedar, pažitka a sladká kukuřice je skvělá kombinace chutí tohoto chlebíčku.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1058 kJ / 252 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy35g
tuky8g

Ingredience na

  • 450 g hladké mouky
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 g ostrého nastrouhaného čedaru - + 2 polévkové lžíce
  • 1/2 šálku konzervované kukuřice
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané pažitky
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 360 ml piva Pilsner

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C, vymažte formu na chlebíček.
  2. Ve velké míse smíchejte prosetou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  3. Přidejte 120 g sýra, kukuřicí, pažitku a dobře promíchejte.
  4. Do směsi přidejte pivo, 3 lžíce másla a důkladně vymíchejte.
  5. Těsto dejte do připravené formy, pokapejte lžíci rozpuštěného másla a posypte 2 lžícemi sýra a špetkou soli.
  6. Vložte do trouby a pečte 45 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chlebíček s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat