Dušená vepřová plec
Kostky vepřového masa dušené s houbami a šunkovým salámem.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
489 kJ / 117 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky8g
Ingredience na
- 600 g
vepřové plece
- 2 ks
cibule
- 1 hrst
sušených hub
- 2 ks
kyselých okurek
- 100 g
šunkového salámu
- 2 lžíce
hladké mouky
- 1 lžíce
plnotučné hořčice
- 3 lžíce
oleje
- 1 lžíce
mleté sladké papriky
- 3 lžíce
rajského protlaku
- 600 ml
vody
- 1 špetka
muškátového oříšku
- 3 špetky
soli
- podle chuti
- 1 lžíce
koření na zvěřinu
Postup přípravy
- Houby namočte na 15 minut do vody.
- Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, posypte kořením na zvěřinu a na oleji spolu s nakrájenou cibulí a paprikou orestujte v tlakovém hrnci.
- Zalijte vodou, přidejte nasekané namočené houby, zavřete tlakový hrnec a vařte 35 minut.
- Po uvaření šťávu zahustěte moukou, přidejte najemno nakrájený šunkový salám a nakrájené okurky, omáčku dochuťte podle potřeby solí a strouhaným muškátovým oříškem.
- Nakonec vmíchejte hořčici, rajčatový protlak a duste 5 minut.
- Podávejte s dušenou rýží.