Prostreno.cz

Dušená vepřová plec

Kostky vepřového masa dušené s houbami a šunkovým salámem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 489 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g vepřové plece
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 2 ks kyselých okurek
  • 100 g šunkového salámu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 600 ml vody
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3 špetky soli - podle chuti
  • 1 lžíce koření na zvěřinu

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 15 minut do vody.
  2. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, posypte kořením na zvěřinu a na oleji spolu s nakrájenou cibulí a paprikou orestujte v tlakovém hrnci.
  3. Zalijte vodou, přidejte nasekané namočené houby, zavřete tlakový hrnec a vařte 35 minut.
  4. Po uvaření šťávu zahustěte moukou, přidejte najemno nakrájený šunkový salám a nakrájené okurky, omáčku dochuťte podle potřeby solí a strouhaným muškátovým oříškem.
  5. Nakonec vmíchejte hořčici, rajčatový protlak a duste 5 minut.
  6. Podávejte s dušenou rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová plec

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat