Prostreno.cz

Bramborový salát po provensálsku

Teplý salát z brambor, rajčat a oliv.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 374 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 2 ks velká rajčata
  • 50 g vypeckovaných černých oliv
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kostičky a uvařte v osolené vodě do měkka. Brambory se nesmí rozvařit.
  2. Uvařené brambory sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Rajčata v horní části nařízněte do kříže a namočte na pár sekund do vroucí vody, pak do ledové a rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Olivy a cibulku nakrájejte na tenké plátky.
  5. Horké brambory promíchejte s rajčaty, olivami, jarní cibulkou, kořením a olejem.
  6. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké k masu, nebo grilovaným rybám.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,83g
  • Sacharidy:

    32,51g
    • Cukry:

      4,53g
  • Tuky:

    116,19g
  • Vláknina:

    9,10g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Rukola s plátky hrušek

(12 hlasů)
20min
484 kJ

Cizrnový salát s koriandrem

(18 hlasů)
15min
876 kJ

Fazolové lusky s mandlemi

(10 hlasů)
30min
789 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát po provensálsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat