Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí roláda

Jehněčí maso na velikonoční stůl. 

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 2h a 15min

    30min příprava

    1h a 45min vaření

  • 767 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté maso na několika místech nařízněte a prošpikujte česnekem, potřete marinádou z citronové šťávy, oleje, tymiánu, pepře a soli. Zabalte do potravinové folie a dejte přes noc do lednice.
  2. Cibuli nakrájejte, orestujte na 2 lžících másla, přidejte paštiku, vejce, petrželku a špenát. Jemně osolte a přidejte špetku sušeného česneku. Prohřejte a odstavte z ohně.
  3. Jehněčí kýtu na dvou místech nožem nařízněte, aby vznikla kapsa. Vzniklou kapsu naplňte nádivkou ze špenátu. Můžete stáhnout potravinovou nití. Dejte do vymazaného pekáče, obložte zbylým máslem a pečte na 160°C asi 1 hodinu a 45 minut.

TIP:

Jehněčí maso se barevně liší podle věku zvířat. Maso mladých jehňat je téměř bílé, u starších zvířat postupně tmavne. Tuk by měl být bílý a měkký až mazlavý. Nažloutlý tuk je známkou stáří. Pokud je tuk křehký, bylo jehněčí zmrazené příliš dlouho.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,88g
  • Sacharidy:

    184,61g
    • Cukry:

      13,02g
  • Tuky:

    230,67g
  • Vláknina:

    8,89g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí roláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat