Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba se zázvorem

Mikeš
13hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

310 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:2g tuky2g sacharidy11g bílkoviny

Podle tohoto receptu se připravuje ryba v asijské kuchyni.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 - 1.2 kg celé ryby - cejn, bolen, pražma aj
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 3 ks jarních cibulek
  • 1 plátek zázvoru - cca 3 cm
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Rybu omyjte, osušte, po obou stranách rybu na několika místech nařízněte ostrým nožem, osolte a opepřete.
  • Cibulky nakrájejte na větší kousky, zázvor nakrájejte na proužky julienne.
  • Zázvor a část cibulky vložte do zářezů v rybě.
  • Rybu dejte do pekáčku vymazaného olejem, přidejte zbývající cibulku, podlijte asi 60 ml vody a přikryté duste 15 - 20 minut. Záleží, jak velkou máte rybu.
  • Sojovou omáčku prošlehejte s rýžovým vínem a rybu před podáváním pokapejte.
  • Podávejte na snítkách koriandru.
Batátová polévka se špenátem

Batátová polévka se špenátem

3 hlasy
55min 344kJ 99 Kč
Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát s jogurtem

4 hlasy
45min 408kJ 55 Kč

Podobné recepty

Pečená štika se zeleninou

Pečená štika se zeleninou

15 hlasů
1h a 25min 381 kJ 340 Kč
Losos s mangem

Losos s mangem

15 hlasů
40min 801 kJ 140 Kč
Placičky s lososem

Placičky s lososem

18 hlasů
55min 678 kJ 95 Kč
Rybí filé s fenyklem

Rybí filé s fenyklem

15 hlasů
1h a 10min 582 kJ 95 Kč
Treska s ančovičkovým máslem

Treska s ančovičkovým máslem

12 hlasů
50min 791 kJ 125 Kč
Štikozubec se sýrem

Štikozubec se sýrem

11 hlasů
50min 491 kJ 255 Kč

Články nejen o vaření