Prostreno.cz

Hovězí dušené se zeleninou

Plátky hovězího s mrkví, pastinákem, cibulí a bramborami.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 433 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa - zadní,nebo svíčková
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ks malé žluté cibule
  • 4 ks malé mrkve
  • 3 ks pastináku
  • 4 ks brambor
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a z obou stran orestujte na oleji s máslem, podlijte vývarem a duste doměkka.
  2. 20 minut před koncem dušení přidejte k masu oloupanou, na velké kousky nakrájenou mrkev a pastinák, dobře omyté brambory a oloupanou cibuli.
  3. Škrob vymíchejte se 4 lžícemi vody a přidejte k masu, aby se omáčka zahustila. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  4. Maso podávejte s kousky zeleniny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,34g
  • Sacharidy:

    144,60g
    • Cukry:

      13,33g
  • Tuky:

    201,06g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí kostky na pivu

(15 hlasů)
2h a 20min
795 kJ

Nudličky z hovězí svíčkové

(15 hlasů)
55min
1227 kJ

Hovězí nudličky ze svíčkové

(15 hlasů)
55min
1018 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat