Prostreno.cz

Bábovka z rýžové mouky

Chutná, vláčná bábovka po které se jen zapráší.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 1047 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy35g
tuky10g

Ingredience na

  • 300 g rýžové mouky
  • 3 lžíce bramborové moučky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 ks vajec
  • 120 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 300 g řeckého jogurtu
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 balení mražených višní - dle potřeby

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rýžovou mouku, bramborovou moučku, kypřící prášek a sodu prosejte do mísy.
  3. V jiné míse prošlehejte vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, olej a jogurt.
  4. Do této směsi vmíchejte připravenou mouku.
  5. Těsto nalijte do vysypané formy na bábovku, silikonovou jen lehce vymažte olejem.
  6. Pečte 45 - 50 minut.

TIP:

Pokud chcete bábovku višňovou, před vložením do trouby posypte těsto mraženými višněmi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,75g
  • Sacharidy:

    356,06g
    • Cukry:

      216,20g
  • Tuky:

    146,61g
  • Vláknina:

    13,00g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový pudink

(28 hlasů)
60min
1089 kJ

Zapečená jablka a hrušky

(22 hlasů)
45min
611 kJ

Jahody v čokoládě

(20 hlasů)
35min
1332 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka z rýžové mouky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat