Prostreno.cz

Bábovka z rýžové mouky

Chutná, vláčná bábovka po které se jen zapráší.

26.03.2015 Mikeš
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

1045 kJ / 249 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Rýžovou mouku, bramborovou moučku, kypřící prášek a sodu prosejte do mísy.
  3. V jiné míse prošlehejte vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, olej a jogurt.
  4. Do této směsi vmíchejte připravenou mouku.
  5. Těsto nalijte do vysypané formy na bábovku, silikonovou jen lehce vymažte olejem.
  6. Pečte 45 - 50 minut.

TIP:

Pokud chcete bábovku višňovou, před vložením do trouby posypte těsto mraženými višněmi.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,40 g
  • Sacharidy:

    548,28 g
    • Cukry:

      302,60 g
  • Tuky:

    155,07 g
  • Vláknina:

    15,55 g

Aktivita pro spálení:

492 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

146

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový pudink

(28 hlasů)
60min
1083 kJ

Zapečená jablka a hrušky

(22 hlasů)
45min
597 kJ

Jahody v čokoládě

(20 hlasů)
35min
1321 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

višeň čerstvé

50 kcal / 100g
B1 g
S12 g
T0,4 g

Rýžová mouka

366 kcal / 100g
B6 g
S80 g
T1 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

řecký jogurt

96 kcal / 100g
B10 g
S3 g
T5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bábovka z rýžové mouky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba