Prostreno.cz

Rýžový pudink

Jednoduchý dezert, nebo sladký oběd s rozinkami, vonící rumem.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 943 kJ / 225 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy34g
tuky6g

Ingredience na

  • 60 g nasekaných rozinek
  • 60 ml rumu
  • 2 ks vajec
  • 360 ml smetany
  • 240 ml mléka
  • 60 g cukru krupice
  • 240 g vařené bílé rýže
  • K podávání
  • 1 balení zmrzliny
  • Na posypání
  • 1 balení skořicového cukru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Vymažte máslem 5 malých zapékacích misek.
  3. V malé misce smíchejte rozinky a rum.
  4. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, smetanu, mléko a cukr.
  5. Vmíchejte rýži a rozinky s rumem.
  6. Směs rozdělte do misek a posypte skořicovým cukrem.
  7. Misky uložte na vyšší plech, na plech nalijte horkou vodu, aby byla alespoň do poloviny misek.
  8. Pečte 35 - 40 minut.
  9. Podávejte teplé. Dezert podávejte se zmrzlinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžový pudink

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat