Prostreno.cz

Kachní prsa s brusinkami

Pikantní kachní prsíčka s brusinkami, sušenými meruňkami a sečuánským pepřem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1031 kJ / 246 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy44g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 ks větších kachních prsou s kůží
  • 1 lžička sečuánského pepře - nadrceného
  • 2 špetky soli - podle chuti
  • 120 g brusinkového kompotu
  • 4 ks sušené meruňky
  • 2 lžíce bílého octa
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup přípravy

  1. Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu, přidejte nadrcený sečuánský pepř a minutu míchejte, pepř nasypte do šálku a dejte stranou.
  2. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky.
  3. Na pánvi maso opečte nejdříve kůži dolů asi 15 minut, maso otočte a pečte dalších 4 - 5 minuty. Délka přípravy masa záleží na tom, jak velká jsou prsíčka.
  4. Maso osolte, dejte na talíř a přikryjte alobalem.
  5. V jiné pánvi přiveďte k varu ocet, sezamový olej, brusinky, přidejte 5 lžic šťávy z brusinek, nakrájené sušené meruňky a sečuánský pepř, za stálého míchání vařte 4 minuty.
  6. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s připravenými brusinkami.

TIP:

Sečuánský pepř je značně ostré, aromatické koření, ale vůbec není příbuzný se známým pepřem černým.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s brusinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat