Prostreno.cz

Mandlový beránek

Beránek patří k tradicím Velikonoc, vyzkoušejte beránka s mandlemi.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1216 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy27g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 150 g másla
  • 4 ks bílků
  • 4 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 180 g cukru krystal
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce rumu
  • 100 g rozinek - nebo jiné sušené ovoce
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Bílky vyšlehejte se špetkou solí do tuhého sněhu.
  3. V jiné míse utřete žloutky se změklým máslem a s oběma druhy cukru.
  4. Prosetou mouku promíchejte s kypřicím práškem, mletými mandlemi a přimíchávejte po malých dávkách střídavě s jogurtem do máslové směsi.
  5. Přidejte rozinky a rum.
  6. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehaný sníh a nalijte těsto do formy na beránka, přikryjte druhou polovinou formy a pečte přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mandlový beránek

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat