Prostreno.cz

Losos s řeřichovou omáčkou

Losos marinovaný v bílém víně s řeřichovou máčkou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 30min

    1h a 20min příprava

    10min vaření

  • 613 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks filet z lososa á 200 g
  • 500 ml suchého bílého vína
  • 250 ml rybího vývaru
  • 1 ks citrónu - na tenké plátky
  • 1 ks cibule
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkových listů
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • Na omáčku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g řeřichy - nasekané
  • 2 lžíce ploché petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Bílé víno nalijte do rendlíku, přidejte rybí vývar, plátky citrónu,kuličky pepře, nakrájenou cibuli, bobkový list a směs přiveďte k varu, vařte na silnějším ohni 5 minut.
  2. Přidejte porce lososa, snižte teplotu na nejnižší stupeň a vařte 4 minuty.
  3. Odstavte z ohně, nechte stát alespoň 1 hodinu.
  4. Řeřichu a smetanu rozmixujte, vmíchejte jemně nasekanou petržel, citrónovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
  5. Lososa podávejte s řeřichovou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,43g
  • Sacharidy:

    165,51g
    • Cukry:

      15,22g
  • Tuky:

    35,95g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 146 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s řeřichovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat