Prostreno.cz

Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou

Plátky hovězího masa s omáčkou z vína a křenové hořčice.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1089 kJ / 260 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky23g

Ingredience na

  • 4 plátky hovězí svíčkové á 180 g
  • 5 lžic oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce křenové hořčice
  • 150 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

  1. Plátky masa potřete olejem osolte je a opepřete.
  2. Na rozehřátém oleji maso zprudka opečte z každé strany 4 - 6 minut, podle velikosti porce.
  3. Maso dejte na talíř a přikryjte alobalem.
  4. Na stejnou pánev nalijte vývar, přiveďte k varu, vmíchejte hořčici, smetanu a vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou.
  6. Pokud chcete mít omáčku opravdu hustou, zahustěte ji instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,50g
  • Sacharidy:

    15,50g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    162,80g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 260 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí kari

(14 hlasů)
1h a 10min
889 kJ

Hovězí svíčková s česnekem

(19 hlasů)
4h a 35min
1438 kJ

Minutka z hovězí svíčkové

(13 hlasů)
50min
632 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s hořčičnou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat