1h a 10min
20min příprava
50min vaření
436 kJ
energetická hodnota na 100g
170 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky3g sacharidy10g bílkoviny
Kuře samo o sobě nemá nijak výraznou chuť, vyzkoušejte kuřecí kousky s fazolemi.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 lžička
mořské soli
2 lžičky
uzené papriky
50 ml
olivového oleje
6 ks
kuřecích kousků
- stehna, paličky apod.
6 stroužků
česneku
120 ml
bílého vína
200 ml
kuřecího vývaru
400 g
bílých fazolí
- cannellini
1 lžíce
rozmarýnu
- jemně nasekaného
2 snítky
tymiánu
Postup přípravy
Smíchejte sůl, papriku a potřete důkladně kuřecí kousky.
V kastrolu,nebo pekáčku rozehřejte olej, přidejte na plátky nakrájený česnek, rozmarýn, tymián, kuřecí kousky a maso orestujte do zlatova.
Zalijte bílým vínem, kuřecím vývarem a duste 20 - 25 minut.
Přidejte propláchnuté, scezené fazole a duste ještě 10 minut, nebo až je maso zcela měkké.