Prostreno.cz

Jahodový dezert mascarpone

Lehký, nepečený moučník z mascarpone a jahod.

Ohodnotit
(21 hlasů)
sun
  • 2h a 35min

    2h a 25min příprava

    10min vaření

  • 1150 kJ / 275 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy23g
tuky17g

Ingredience na

  • 1 balení cukrářských piškotů - podle potřeby
  • Na krém
  • 300 g mascarpone
  • 2 ks žloutků
  • 50 g pískového cukru
  • 120 ml 33% šlehačky
  • Na omáčku
  • 400 g jahod
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 - 70 g pískového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Jahody rozmačkejte, přidejte citronovou šťávu, cukr a v rendlíku přiveďte k varu.
  2. Vmíchejte škrob rozmíchaný ve vodě a nechte projít varem. Omáčku nechte vychladnout.
  3. Mascarpone vyšlehejte se žloutky a cukrem na hladký krém.
  4. Vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
  5. Na dno pohárků dejte piškoty, přelijte je jahodovou omáčkou, nahoru dejte krém a nakonec lžičku jahodové omáčky.
  6. Nechte v chladu přibližně 2 hodiny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,64g
  • Sacharidy:

    379,69g
    • Cukry:

      211,60g
  • Tuky:

    108,76g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 275 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Banánový dezert

(22 hlasů)
6h a 25min
861 kJ

Sušenky z celozrnné mouky

(20 hlasů)
45min
1377 kJ

Ovoce v čokoládě

(30 hlasů)
25min
298 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jahodový dezert mascarpone

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat