Ovoce v čokoládě
Snadné, a přitom efektní! Děti čokoládu milují a tenhle dezert s vámi klidně můžou připravovat.
-
25min
20min příprava
5min vaření
-
285 kJ / 68 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky1g
Ingredience na
- 12 ks
velkých jahod
- 1 ks
zeleného jablka
- 1 ks
banánu
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 150 g
hořké čokolády
Postup přípravy
- Jahody a jablka omyjte a nechte oschnout.
- Z jablka vykrojte jádřinec a jablko nakrájejte na 8 klínků.
- Oloupaný banán nakrájejte šikmo na silnější plátky.
- Jablka a banán pokapejte citronovou šťávou
- Nakrájenou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni.
- Kousek ovoce vždy jednou stranou ponořte do čokolády, vyndejte a nechte ztuhnout.
- Hned podávejte.
TIP:
Uplatníte jakékoli drobné či nakrájené ovoce i různé druhy čokolády.