Prostreno.cz

Kuře Giouvetsi

Pokud máte rádi kuře a chcete zkusit nový recept, tento vás určitě nezklame.

  • 1h a 10min

    10min příprava

    60min vaření

  • 416 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kuřete - rozporcovaného na části
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - jemně nasekaná
  • 1 ks papriky - nejlépe pálivější a jemně nasekané
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 a 1/2 hrnku orza
  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • 1 hrnek rajčatového pyré
  • sůl a pepř
  • bazalka

Postup přípravy

  1. V pekáčku rozpalte olej, na něj přidejte cibuli, chvíli restujte a přidejte papriku a rajčátka. Restuje cca 5 minut až bude paprika měkká, cibulka se nesmí spálit. Přidejte orzo a ještě chvíli restujte. Přilijte kuřecí vývar, rajčatové pyré, osolte, opepřete a přidejte asi lžičku a půl bazalky.
  2. Přiveďte k varu, přidejte nahoru kuře, pokud se nepotopí celé, pak jej polijte šťávou a dejte zakryté péct do trouby rozpálené na 200°C. Pečte cca 45 minut, na posledních 15 minut odkryjte.
  3. Zkuste, zda je kuře upečené a případně pečte déle. V průběhu pečení můžete místy kuře polít šťávou. Kuře je upečené, když má krásnou zlatohnědou barvu a všechen vývar se vstřebal do těstovin.

TIP:

Orzo je druh semolinové těstoviny dostupné v každém supermarketu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře Giouvetsi

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat