Prostreno.cz

Kuřecí maso s kari kořením

Jednoduchý recept na přípravu kuřecího masa s barevnou paprikou, které nejvíc chutná s rýží.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 445 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g kuřecího masa
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks oranžové papriky
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks cibule
  • 10 ks černých oliv
  • 100 ml smetany 33%
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 50 ml vody
  • 1 lžička kari
  • 4 lžičky řepkového oleje

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájejte a orestujte na hlubší pánvi s olejem, přidejte na kostky nakrájené maso a orestujte dozlatova.
  2. K masu přidejte na proužky nakrájenou barevnou papriku a na kolečka nakrájenou cuketu. Osolte, opepřete, podlijte 50ml vody a duste doměkka.
  3. Posypte kari kořením, přidejte nakrájené olivy, podlijte smetanou, promíchejte. Duste 10 minut. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso s kari kořením

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat