Prostreno.cz

Salát z růžičkové kapusty

Skvělá příloha k pečenému masu, jako samostatný lehký oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 365 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks citrónu - kůra

Postup přípravy

  1. Růžičkovou kapustu blanšírujte ve vařící, osolené vodě 2 minuty.
  2. Kapustu sceďte a ponořte do ledové vody.
  3. Kapustu sceďte a nakrájejte na poloviny.
  4. Cibuli nakrájejte na silnější plátky.
  5. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a řepkový olej, přidejte plátky cibule a růžičkovou kapustu podle chuti osolte, opepřete, míchejte 4 - 5 minut.
  6. Posypte citrónovou kůrou a pokapejte citronovou šťávou.
  7. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat