Prostreno.cz

Kuřecí maso na estragonu

Kuřecí prsa marinované v estragonové marinádě.

Ohodnotit
(25 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1009 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky21g

Ingredience na

  • 2 porce kuřecích prsou
  • 3 špetky soli a pepře
  • 150 ml vody
  • 1/2 kostky kuřecího vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • Na marinádu
  • 100 ml oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce sušeného estragonu
  • Na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Smíchejte olej, med a hořčici, přidejte citronovou šťávu a estragon. Do marinády vložte maso a nechte přes noc v chladu marinovat.
  2. Maso osušte papírovou utěrkou a orestujte na másle s olejem.
  3. Pak maso zalijte vodou ve které rozmíchejte ½ kostky kuřecího vývaru, přidejte smetanu a maso poduste do měkka, omáčku dochuťte pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na estragonu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat