Prostreno.cz

Vepřové plátky v hořčičné omáčce

Plátky vepřové panenky v pikantní omáčce.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 840 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky14g

Ingredience na

  • 8 plátků vepřové panenky
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 lžíce celozrnné dijonské hořčice
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 2 lžíce čerstvé šalvěje - nasekané
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • Na obalení
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • Na smažení
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Plátky masa dlaní lehce naklepejte, posypte česnekovou solí, pepřem a obalte je v mouce.
  2. Maso orestujte na rozehřátém oleji s máslem, přibližně 2 - 4 minuty z každé strany, orestované maso dejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte 2 lžíce mouky, promíchejte, přidejte hořčici, worcester, nasekanou šalvěj, přilijte vývar, smetanu a vařte 10 minut.
  4. Omáčku osolte a opepřete, do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte posypané lístečky šalvěje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v hořčičné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat