Vepřové plátky v hořčičné omáčce
Plátky vepřové panenky v pikantní omáčce.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
840 kJ / 200 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky14g
Ingredience na
- 8 plátků
vepřové panenky
- 1 lžička
česnekové soli
- 1 lžička
mletého pepře
- 2 lžíce
hladké mouky
- 200 ml
kuřecího vývaru
- 150 ml
33% smetany
- 2 lžíce
celozrnné dijonské hořčice
- 1 lžička
worcestrové omáčky
- 2 lžíce
čerstvé šalvěje
- nasekané
- 3 špetky
soli a pepře
- podle chuti
- Na obalení
- 2 lžíce
hladké mouky
- Na ozdobu
- 1 hrst
čerstvé šalvěje
- Na smažení
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Plátky masa dlaní lehce naklepejte, posypte česnekovou solí, pepřem a obalte je v mouce.
- Maso orestujte na rozehřátém oleji s máslem, přibližně 2 - 4 minuty z každé strany, orestované maso dejte na talíř.
- Na stejnou pánev přidejte 2 lžíce mouky, promíchejte, přidejte hořčici, worcester, nasekanou šalvěj, přilijte vývar, smetanu a vařte 10 minut.
- Omáčku osolte a opepřete, do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte posypané lístečky šalvěje.