Prostreno.cz

Marinované cibulky

Cibulky marinované s octem balsamico a medem, jako skvělá příloha.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 345 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy16g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg malé červené, žluté cibulky - nebo šalotky
  • Na marinádu
  • 800 ml červeného vinného octa
  • 300 ml tmavého octa balsamico
  • 100 g pískového cukru
  • 1 šálek medu
  • 4 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte.
  2. Suroviny na marinádu dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  3. Přidejte cibuli a vařte na mírném ohni 10 - 15 minut. Podle velikosti cibulek.
  4. Pak nalijte cibulky i s horkým nálevem do sklenice (nebo více sklenic), uzavřete víčkem a uložte na chladném místě.

TIP:

Chuť cibule můžete obměnit přidáním rozmarýnu, nebo bazalky, či šalvěje.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované cibulky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat