Prostreno.cz

Marinované cibulky

Cibulky marinované s octem balsamico a medem, jako skvělá příloha.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy18g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 kg malé červené, žluté cibulky - nebo šalotky
  • Na marinádu
  • 800 ml červeného vinného octa
  • 300 ml tmavého octa balsamico
  • 100 g pískového cukru
  • 1 šálek medu
  • 4 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte.
  2. Suroviny na marinádu dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  3. Přidejte cibuli a vařte na mírném ohni 10 - 15 minut. Podle velikosti cibulek.
  4. Pak nalijte cibulky i s horkým nálevem do sklenice (nebo více sklenic), uzavřete víčkem a uložte na chladném místě.

TIP:

Chuť cibule můžete obměnit přidáním rozmarýnu, nebo bazalky, či šalvěje.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,40g
  • Sacharidy:

    221,60g
    • Cukry:

      186,80g
  • Tuky:

    1,67g
  • Vláknina:

    15,00g

Aktivita pro spálení: 73 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory dušené s cibulí

(21 hlasů)
1h a 10min
413 kJ

Růžičková kapusta s anglickou slaninou

(16 hlasů)
40min
476 kJ

Brambory s paprikou

(22 hlasů)
45min
321 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinované cibulky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat