Prostreno.cz

Makrela na citronech

Makrela pečená s citrony a tymiánem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 560 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby, ryby osolte a opepřete.
  3. Dvěma třetinami citronových plátků vyložte olejem vymazanou zapékací misku.
  4. Břišní dutinu očištěných ryb vyplňte zbylými kolečky citronů, nasekanými bylinami a rozmačkaným česnekem.
  5. Pečte v troubě přibližně 30 - 40 minut, podle velikosti ryby.
  6. Při servírování opatrně oddělte kůži, pak nadzdvihněte kousek masa a oddělte ho od páteře.
  7. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky pečených citronů.

TIP:

Rybu můžete vložit do pekáčku až osm hodin před pečením, vůně česneku, bylin a citronu se krásně rozvine. Před uložením do chladničky pekáč překryjte fólií; ryba neoschne a ostatní potraviny nenačichnou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Makrela na citronech

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat