Prostreno.cz

Ryba s pomerančovou kůrou

Dietní a zdravé ryby by neměly chybět na našem stole.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 552 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 porce bílé ryby - treska,platýs apod.
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 3 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 4 lžíce pomerančového džusu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu - nasekaného
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce čerstvě zázvoru - strouhaného
  • Na vymazání
  • 10 g másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rybí filé osolte, posypte pepřem a uložte do máslem vymazané zapékací misky.
  3. Smíchejte pomerančovou kůru, pomerančový džus, sezamový olej, rýžový ocet, tymián, zázvor a javorový sirup.
  4. Směsí potřete ryby a pečte v troubě 20 - 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,50g
  • Sacharidy:

    206,40g
    • Cukry:

      79,00g
  • Tuky:

    186,00g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
627 kJ

Pstruh s mandlemi

(25 hlasů)
50min
904 kJ

Rybí rolky v zelenině

(19 hlasů)
60min
401 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomerančovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat