Prostreno.cz

Ryba s pomerančovou kůrou

Dietní a zdravé ryby by neměly chybět na našem stole.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 580 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce bílé ryby - treska,platýs apod.
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 3 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 4 lžíce pomerančového džusu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu - nasekaného
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce čerstvě zázvoru - strouhaného
  • Na vymazání
  • 10 g másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Rybí filé osolte, posypte pepřem a uložte do máslem vymazané zapékací misky.
  3. Smíchejte pomerančovou kůru, pomerančový džus, sezamový olej, rýžový ocet, tymián, zázvor a javorový sirup.
  4. Směsí potřete ryby a pečte v troubě 20 - 25 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomerančovou kůrou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat