Prostreno.cz

Marinovaný králík

Dietní králičí maso jednoduše a chutně.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 485 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • 1200 - 1500 g celého králíka
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • Na marinádu
  • 4 lžíce ostrého kečupu
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce libovolné marmelády
  • 3 lžíce čerstvých nebo sušených bylinek - bazalka, petržel, oregano

Postup přípravy

  1. Králíka omyjte a naporcujte.
  2. Všechny suroviny na marinádu smíchejte a marinádou potřete maso, marinujte 24 hodin.
  3. Připravené maso dejte do pekáčku, zalijte vývarem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 75 minut



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,90g
  • Sacharidy:

    108,70g
    • Cukry:

      88,60g
  • Tuky:

    107,45g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 115 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dušená vepřová krkovice

(4 hlasů)

Kachní stehna se špenátem

(4 hlasů)

Dušené hovězí maso

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinovaný králík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat