Prostreno.cz

Králík na bílém víně

Na přípravu králíka je mnoho receptů, varianta s bílým vínem a anglickou slaninou je skvělá.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 0min

    20min příprava

    1h a 40min vaření

  • 697 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy16g
tuky6g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 6 lžic hladké mouky
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 500 ml bílého vína
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžička mleté červené papriky

Postup přípravy

  1. V hluboké pánvi na lžíci oleje orestujte jemně nakrájenou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli, porce králíka, kterého předem osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a maso opečte.
  2. Vše přeložte do zapékací misky, zalijte vínem, přidejte bobkový list a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 1 a ½ hodiny.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat